Maestro FM recomandă un eveniment de amploare! Începând cu 27 martie și până pe 3 aprilie, în incinta Sălii cu Orgă, va avea loc ediția a V-a a Festivalului Internațional J.S. BACH. Evenimentul va fi organizat de gazda Festivalului și Fundația Culturală J.S. Bach. Programul festivalului înscrie 4 concerte, cu invitați de certă valoare din Ungaria, Rusia, România, Ucraina și Republica Moldova. Festivalul se desfășoară în perioada în care întreaga comunitate muzicală celebrează cea de-a 330-a aniversare a marelui Bach, născut pe 21 martie 1685.
Festivalul se va deschide vineri, 27 martie, cu un recital de orgă, susținut de reputatul organist maghiar János Pálúr. Programul concertului va include creații pentru orgă de J.S. Bach, dar și o lucrare ce va răsuna în premieră la Chișinău -Messe Solennelle pentru cor și două orgi de celebrul organist și compozitor francez Louis Vierne. Misa va fi interpretată de Corul Național de Cameră și Corul Academiei de Muzică, organiștii János Pálúr și Anna Strezeva, dirijor Denis Ceausov.
Festivalul va culmina vineri, 3 aprilie, cu o capodoperă din creația instrumentală a lui Bach – Concertele Brandenburgice. Pentru prima dată la Chișinău, toate cele șase concerte vor răsuna într-o singură seară. Evenimentul va fi susținut de Orchestra Națională de Cameră, condusă de maestrul Cristian Florea, avînd ca invitați soliști aerofoni din Ucraina, dar și muzicieni din Republica Moldova. Începutul concertelor – 18.00. Biletele pot fi cumpărate la casa de bilete a Sălii cu Orgă (022-22 25 28).

Comentează

comentarii