Confucius este unul dintre cei mai mari filosofi ai tuturor timpurilor. Lecţiile de viaţă pe care acesta le-a oferit celor din jur continuă să inspire oamenii zi de zi.

Deşi Confucius nu ne-a lăsat în urmă opere scrise de el, totuşi ideile lui au fost adunate în 20 de cărţi de către discipolii lui. Lasă-te inspirat de urmatoarele lecţii de viaţă transmise de Confucius. Îţi promitem că îţi vor schimba modul de gândire şi te vor ajuta să îţi găseşti mai uşor drumul cel bun.

1. “Nu contează cât de încet mergi atâta timp cât nu te opreşti din mers.”

Nu renunţa la visurile tale chiar dacă lucrurile nu se realizează cu viteza pe care ţi-o doreşti. În cele din urmă vei culege roadele la care acum doar speri. Astfel de lecţii de viaţă te vor ajuta să mergi mai departe indiferent de cât de greu este drumul din faţa ta.

2. “Nu te împrieteni cu un om care nu este mai bun decât tine.”

În viaţă este important să fii înconjurat de oameni de la care ai ce să înveţi, oameni cu suflet bun, altfel nu vei reuşi să progresezi niciodată.

3. “Atunci când eşti nervos, gândeşte-te la consecinţe.”

Înainte să acţionezi cu impulsivitate, gândeşte-te la ce se poate întampla în urma a ceea ce vrei să faci. Aşadar, păstrează-ţi calmul şi încearcă să găseşti o soluţie mai bună decât cea dictată de impulsivitate.

4. “Atunci când este evident că nu poţi să îţi atingi obiectivele, nu schimba ţelurile, ci modifică paşii.”

Lucrurile nu ies întotdeauna în viaţă aşa cum îţi doreşti, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunţi după primele încercări. Continuă să cauţi modalităi care te apropie tot mai mult de obiectivele propuse. Cât timp este vorba despre unele realiste, nu au de ce să nu se îndeplinească.

5. “Dacă urăşti o persoană, atunci eşti învinsă de ea.”

Nu purta niciodată ranchiună oamenilor care îţi greşesc, ci uită-i pur şi simplu. Ce sens are să îi laşi în continuare să îţi otrăvească sufletul?

6. “Omul superior care caută ceva, caută în el însuşi; omul inferior caută în alţii.”

Ţine cont de astfel de lecţii de viaţă fiindcă îţi vor fi de un real folos. Vei reuşi să progresezi doar dacă încerci să îmbunătăţeşti mereu ceva la tine.

7. “Oriunde te duci, mergi cu toată inima ta.”

Vei atinge succesul doar dacă dai tot ce ai mai bun din tine. Implică-te cu toată inima în toate activităţile pe care le faci şi nu vei avea niciun regret după aceea, pentru că vei şti că ai făcut tot ce ai putut tu.

8. “Oferă sfaturi doar celor care caută cunoaştere după ce şi-au descoperit ignoranţa.”

Nu încerca să oferi lecţii de viaţă unor persoane care nu le-ar înţelege sensul, pentru că îţi vei pierde timpul cu acestea. Cel mai bine este să le oferi instrucţiuni celor care au înţeles unde greşeau. Acestora le vor merge direct la inimă.

9. “Dacă vă concentraţi şi asupra avantajelor mici, va fi mult mai uşor să mergeţi mai departe.”

Nu trata cu indiferenţă realizările mici, pentru că acestea pot reprezenta un imbold important pentru dezvoltarea ta personală.

10. “Dacă te-au scuipat pe la spate, înseamnă că eşti în faţa lor.”

Nu te preocupa de oamenii care încearcă să îţi facă rău pe la spate. Înseamnă că eşti de mult în faţa lor şi că nu ştiu cum te pot împiedica.

Urmează aceste lecţii de viaţă şi îţi va fi mult mai uşor să găseşti drumul cel bun. Nimic nu te va mai împiedica să te bucuri de viaţă şi să lupţi pentru visurile cele mai arzătoare.

Comentează

comentarii

[xyz_lbx_default_code]