Maestro FM îţi prezintă o colecție a celor mai influenți oameni din toată istoria omenirii. Numele de pe această listă includ oameni de știință, figuri religioase și investitori. Unii dintre cei mai importanți lideri din istoria lumii se află și în această colecție.

Deci, ce fac oamenii influenți? Ce face un individ demn de un loc pe o listă cu cei mai influenți oameni de până acum?

Oamenii cu cele mai mari minți din toate timpurile merită să fie clasaţi la nivel înalt. Fiecare dintre acești oameni incredibili și inspirați au folosit puterea minții lor pentru a schimba lumea.

25. Johannes Gutenberg

Johannes Gutenberg a fost un fierar, orar, tipograf și editor care a introdus tipărirea în Europa. Invenția lui Gutenberg de tipărire mecanică mobilă a început Revoluția tipăririi.

Este considerat pe scară largă ca fiind cel mai important eveniment al perioadei moderne.

 

24. Napoleon Bonaparte 

Napoleon Bonaparte a fost un lider militar și politic francez care s-a ridicat la proeminență în timpul Revoluției franceze. Bonaparte a fost împăratul francezilor din 1804 până în 1814.

El a dominat afacerile europene timp de aproape două decenii, în timp ce a condus Franța împotriva unei serii de coaliții.

 

23. Martin Luther

Martin Luther a fost un preot și profesor de teologie german. El este cel mai cunoscut drept figura seminală în Reforma protestantă. El a ajuns să respingă mai multe învățături și practici ale Bisericii Romano-Catolice. Luther a contestat afirmația că eliberarea de pedeapsa lui Dumnezeu pentru păcat ar putea fi cumpărată cu bani.

 

 

 

 

 

 

 

22. Karl Marx

Karl Marx a fost un filosof, economist, sociolog, jurnalist și socialist german. Activitatea sa în economie a pus bazele unei bune înțelegeri actuale a forței de muncă și a relației sale cu capitalul. A publicat numeroase cărți în timpul vieții sale.

A studiat la universitățile din Bonn și Berlin, unde s-a interesat de ideile filozofice ale tinerilor hegeliști.

 

21. Julius Caesar

Gaius Julias Caesar a fost un general roman, om de stat, consul și autor notabil al prozei latine. Cezar a jucat un rol critic în evenimentele care au dus la dispariția Republicii Romane. Cezar, Crassus și Pompey au format o alianță politică care avea să domine politica romană timp de câțiva ani.

20. Gautama Buddha

Buddha Gautama, cunoscut și sub numele de Siddhārtha Gautama sau pur și simplu „Buddha”, a fost un înțelept al cărui învățături a fost fondat budismul. Buddha a trăit și a învățat mai ales în estul Indiei cândva între secolele VI și IV. Numele „Buddha” înseamnă „iluminat”.

19. Nikola Tesla

Nikola Tesla a fost un inginer electrician sârb-american, inventator, fizician și inginer mecanic. Tesla este cel mai cunoscut pentru contribuțiile sale la proiectarea modernului sistem de alimentare cu curent alternativ. A dobândit experiență în telefonie și inginerie electrică înainte de a imigra în Statele Unite.

18. Adolf Hitler

Adolf Hitler a fost un politician german şi liderul Partidului nazist. Hitler a fost Führer al Germaniei naziste din 1934 până în 1945. Hitler nu a fost doar o persoană rea, dar a fost, de asemenea, în centrul celui de-al doilea război mondial în Europa. El a manipulat și a avut control asupra poporului german din 1933 până în 1945.

17. Moise

În conformitate cu Biblia ebraică, Moise a fost un fost prinț egiptean transformat ulterior profet, lider religios și legiuitor. Existența lui Moise este contestată între arheologi și egiptologi, experții în domeniul criticii biblice invocând inconsecvențele logice.

16. George Washington

George Washington a fost primul președinte al Statelor Unite. El a fost, de asemenea, unul dintre părinții fondatori ai Statelor Unite și a prezidat convenția care a elaborat Constituția Statelor Unite, care a înlocuit articolele Confederației.

15. Abraham Lincoln

Abraham Lincoln a fost încredințat în 16-lea președinte statelor Unite. El a condus Statele Unite și să fie mai mare criză morală, constituțională și politică. Lincoln a păstrat Uniunea și un consolidat guvernament federal.

14. Mahatma Gandhi

Mohandas Karamchand Gandhi a fost liderul preeminent al unei mișcări de independență indiană în India, condusă de Marea Britanie. El a condus India în independență și a inspirat mișcări pentru drepturile civile și libertatea din întreaga lume. Gandhi a inspirat oamenii din toată lumea să facă mare lucru.

13. Socrate

Socrate a fost un filosof grec și a fost unul dintre fondatorii filosofiei occidentale. El a ajutat studenți precum Platon și Xenofon. Dialogurile lui Platon sunt unul dintre cele mai cuprinzătoare conturi ale lui Socrate pentru a supraviețui din antichitate.

12. Martin Luther King, Jr.

Martin Luther King, Jr. a fost un ministru și activist baptist american care a fost liderul Mișcării pentru Drepturile Civile. Regele Jr. este cel mai cunoscut pentru rolul său în promovarea drepturilor civile folosind nesupunerea civilă nonviolentă bazată pe credințele sale creștine.

11. William Shakespeare

William Shakespeare a fost un poet, dramaturg și actor englez. Este considerat unul dintre cei mai mari scriitori în limba engleză și dramaturgul preeminent din lume. Shakespeare este adesea numit poetul național al Angliei și „Bardul lui Avon”.

10. Platon

Platon a fost un filozof și matematician. El este considerat o figură esențială în dezvoltarea filozofiei. El a fondat Academia la Atena și, împreună cu profesorul său Socrate și cel mai cunoscut student al său, Aristotel, Platon a pus bazele filozofiei și științei occidentale.

9. Charles Darwin

Charles Darwin a fost un naturalist și geolog englez. Darwin este cel mai cunoscut pentru teoria sa evolutivă. El a stabilit că toate speciile de viață au coborât de-a lungul timpului din strămoși comuni. Într-o publicație cu Alfred Russel Wallace, ei au introdus teoria sa științifică conform căreia acest model de ramificare a evoluției a rezultat dintr-un proces pe care l-a numit selecția naturală.

8. Alexandru cel Mare

Alexandru cel Mare a fost un rege al regatului grec antic din Macedon și un membru al dinastiei Argead. Și-a petrecut majoritatea anilor de guvernământ într-o campanie militară fără precedent prin Asia și Alexandru al III-lea din Macedon.

7. Galileo Galilei

Galileo Galileo a fost un matematician, fizician, inginer, astronom și filozof italian. Realizările sale includ îmbunătățiri ale telescopului și observații astronomice în consecință și sprijin pentru copernicanism.

6. Muhammad

Muhammad a fost fondatorul islamului. Crezut de musulmani și Bahá’s a fi un profet și mesager al lui Dumnezeu. Muhammad este aproape universal considerat de musulmani ca ultimul profet trimis de Dumnezeu. El a fost trimis să prezinte și să confirme învățăturile monoteiste predicate anterior de Adam, Avraam, Moise, Isus și alți profeți.

5. Aristotel

Aristotel a fost un filozof și om de știință grec. S-a născut în orașul macedonean Stagira. A rămas în Academie până la împlinirea a 37 de ani. Scrierile sale acoperă numeroase subiecte, inclusiv biologie, logică, etică, poezie, teatru, muzică și multe altele.

4. Leonardo Da Vinci

Leonardo di ser Piero da Vinci a fost un pictor, polimat, sculptor, muzician, matematician, inventator, inginer și botanist italian. Da Vinci este considerat a fi unul dintre cei mai mari pictori din istorie. Este un adevărat geniu și a fost adesea descris ca arhetipul Omului Renașterii.

3. Isaac Newton

Sir Isaac Newton a fost un fizician și matematician englez. Newton este cel mai cunoscut pentru a fi unul dintre cei mai influenți oameni de știință din toate timpurile și ca o figură cheie în revoluția științifică.

2. Albert Einstein

Albert Einstein a fost un fizician de origine germană. Opera sa este cunoscută și pentru influența sa asupra filozofiei științei. Einstein a primit premiul Nobel pentru fizică din 1921 pentru „serviciile sale de fizică teoretică”. Este considerat a fi unul dintre cei mai influenți oameni din lume.

1. Iisus Hristos

Isus mai este denumit și Isus din Nazaret este figura centrală a creștinismului. Creștinismul îl privește pe Isus ca pe așteptatul Mesia al Vechiului Testament și se referă la el ca Isus Hristos. Isus este cea mai influentă persoană din lume.

Comentează

comentarii

[xyz_lbx_default_code]