• Muzica clasică dă gust mâncării: Un studiu realizat în cadrul Sony Multi-Room Sonic Wonderland, la care au participat 50 de membri din şase ţări europene.a demonstrat că muzica clasică poate da senzaţia că vinul băut este mai scump, muzica lentă poate duce la un gust mai persistent, în timp ce muzica alertă duce la o scurtare a experienţei gustative. De asemenea, cu cât oamenilor le place mai mult muzica, cu atât mai mult vor aprecia gustul preparatelor pe care le încearcă.
  • O limită și în muzică clasică: Știați că existau niște reguli stricte în compunerea muzicii clasice? Toate compozițiile muzicale trebuiau să aibă o anumită structură, de exemplu simfoniile trebuiau să conțină 4 părți, în care prima parte este allegro, a doua lentă, a treia în ritm de 3 pătrimi și ultima iarăși allegro. Sonatele, la rândul lor aveau următoare compoziție: repede-lent-repede.
  • Prima compoziție scrisă de Frederic Chopin a fost realizată la vârsta de 7 ani, fiind desemnat de presa poloneză un geniu. Debutul său concertistic a avut loc la vârsta de 8 ani.
  • Știați că Mozart, renumitul compozitor de muzică clasică adora să joace billiard. Iar când mergea să joace, buzunarele îi erau pline de hârtii cu portative goale pentru că scria muzică în timp ce aștepta să-i vină rândul să joace.
  • Mozart a scris 600 de opere, operete, simfonii, sonate pentru vioară, sonate pentru pian, concerte pentru pian, cvartete, piese de cameră, dintre care numai 70 au fost publicate până la moartea sa prematură, la vârsta de 35 de ani. Efectul Mozart este real. Este dovedit științific că dacă asculți muzică în timp ce înveți, ești mai predispus să reții mai rapid informațiile.

Autor: Veronica Coberman

Comentează

comentarii

[xyz_lbx_default_code]