Știai că muzica este în stare să îți controleze bătăile inimii? 

Fie că ascultăm un stil mai “chill” sau unul mai dansant, muzica transformă acțiunile obișnuite în unele memorabile. Dar acțiunile ei nu se opresc aici.

Muzica generează aceleași stări precum o mâncare gustoasă.
Experiența plăcerii este mediată în toate aceste situații de eliberarea dopaminei. Muzica se integrează într-un circuit al creierului, care este responsabil pentru crearea motivației. De fiecare dată când îndeplinim o acțiune pe care dorim să o repetăm, dopamina este eliberată în acest circuit.

Bătăile inimii se vor schimba şi vor încerca să imite muzica pe care o asculţi.
Pentru a vă relaxa corpul și mintea, încercați să vă relaxați cu tonuri silențioase, deoarece încetinește pulsul și ritmul cardiac, scăzând tensiunea arterială și hormonii de stres.

Insomnia poate fi tratată cu… muzică.
Mulți cercetători cred că muzica funcționează mai bine decât medicația de somn. Au fost prezentate anumite tipuri de muzică care vă ajută să vă relaxați, punându-vă într-o stare care vă permite să adormiți. Despre muzica care are un ritm lent se spune că este cea mai bună pentru a vă pune corpul în mod de relaxare – dar asigurați-vă că selectați muzica pe care o preferați, sau care are voci moi, sau instrumentală.

Muzica poate vindeca.
Atât terapia prin sunete cât şi terapia prin muzică se pot încadra în categoria “vindecare prin sunet”. Terapia prin muzică (meloterapie) este deja binecunoscută pentru rolul ei curativ în diverse afecțiuni, precum demența și autismul.

5% dintre oameni au un dispreţ biologic pentru muzică, acesta poartă numele de „anhedonia muzicală”, iar noi suntem siguri că celelalte 95% ascultă Maestro FM, şi beneficiază de terapia muzicală 🙂

Autor: Veronica Coberman

Comentează

comentarii

[xyz_lbx_default_code]