Culoarea anului 2020 a fost aleasă de Pantone pentru eleganţa prin simplitate şi pentru că exprimă încredere şi profunzime în vremuri care necesită aceste calităţi.

Pantone 19-4052, albastru clasic, este fără vârstă, elegant prin simplitate. Sugerând cerul la amurg, ea subliniază dorinţa noastră pentru o bază stabilă pe care să clădim pe măsură ce trecem pragul într-o nouă eră, este explicaţia specialiştilor companiei, potrivit News.ro

Cunoscută drept o culoare odihnitoare, albastrul clasic aduce un sentiment de pace şi linişte spiritului, oferind refugiu. Nuanţa încurajează optimismul.

„Trăim vremuri care necesită încredere şi convingere. Acest tip de constanţă şi certitudine este exprimat de Pantone 19-4052 Classic Blue, o nuanţă de albastru solidă pe care te poţi baza întotdeauna. Albastrul clasic ne încurajează să privim dincolo de evident, să ne dezvoltăm gândirea”, a transmis Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone Color Institute.

Experţii Pantone aleg de 20 ani culoarea care exprimă cel mai bine spiritul perioadei.

Pantone LLC este o companie cu răspundere limitată cu sediul în Carlstadt, New Jersey. Compania este cunoscută mai ales pentru sistemul său de potrivire Pantone (PMS), un spațiu de culoare proprietar utilizat într-o varietate de industrii, în special design grafic, design vestimentar, design de produse, imprimare și fabricație și susține gestionarea culorii de la design la producție, în fizică, dar și formatele digitale, printre materiale acoperite și neacoperite, bumbac, poliester, nailon și materiale plastice.

sursa: protv.ro, wikipedia.com

Comentează

comentarii

[xyz_lbx_default_code]