Scriitorii Olga Tokarczuk și Peter Handke au primit, joi, premiul Nobel pentru Literatură pentru anii 2018 – 2019, informează site-ul oficial al acestor distincţii prestigioase.

Scriitoarea poloneză Olga Tokarczuk a primit premiul Nobel pentru literatură pentru 2018: “pentru imaginația narativă, care, cu pasiune enciclopedică, reprezintă încrucișarea unor limite ca formă de viață”, potrivit Mediafax.

Scriitorul austriac Peter Handke a primit premiul Nobel pentru literatură pe 2019; “pentru influenta creație, care, cu ingenuitate artistică a explorat periferia și specificitatea experienței umane”.

Laureații premiilor Nobel pentru literatură pe 2018 și 2019 au fost anunțați împreună anul acesta, după ce Academia Suedeză a decis să nu acorde prestigiosul trofeu anul trecut, pe fondul scandalului sexual care a afectat instituția.

Mircea Cărtărescu ajunsese în partea superioară a listei candidaților puși în discuție pentru Premiul Nobel pentru Literatură arată Alex Shephard, jurnalistul platformei New Republic în analiza pe care o dedică distincțiilor anunțate joi de Academia Suedeză.

sursa: digi24.ro

Comentează

comentarii

[xyz_lbx_default_code]