Republica Moldova mereu a avut mari talente care ne proslăvesc ţara peste hotare. Datorită talentului lor, ţara noastră a devenit cunoscută peste tot în lume.

Nicolai Sklifosovski – renumit chirurg rus, născut în anul 1836, în Dubăsari. Medicul care a devenit cunoscut în întreaga lume, care a salvat mii de vieți s-a născut în Republica Moldova.

Julius Isserlis– s-a născut în 1888 la Chișinău. S-a stabilit cu traiul în Imperiul Rus unde a devenit unul din cei mai cunoscuți pianiști din perioada interbelică. Pe lângă pian, a devenit un important profesor în Moscova, Viena și Londra. Din 1980, filarmonica regală a Marii Britanii oferă bursa lui Isserlis pentru cei mai buni studenți. Nepotul său, Stiven Isserlis este cel mai important violoncelist britanic.

Alexei Șciusev – cel care a construit mausoleul lui Lenin. Mai mulți ani la rând a fost cel mai important arhitector din URSS. Șciusev s-a născut în 1873 la Chișinău.

Boris Zahoder – scriitor care s-a născut în 1918 la Cahul. Zahoder este cunoscut pentru cărțile pentru copii foarte populare în URSS. Pe lângă propria creație, Zahoder a tradus mai multe cărți pentru copii scrisă în alte limbi.

Samuel Zemurray – născut la Chișinău a emigrat împreună cu familia sa în SUA unde a devenit unul din cei mai importanți oameni de afaceri din lume. Era cunoscut drept regele bananelor pentru că a devenit fondatorul firmei Chiquita, celei mai importante firme de vînzare a bananelor din lume.

sursa: telegraph.md

 

Comentează

comentarii