Pentru Hans Zimmer acesta este „spectacolul pe care el vrea să-l vadă și pe care îl iubește”. În lunile aprilie și mai, celebrul compozitor german de muzică de filme, Hans Zimmer, pornește într-un mega tur în toată Germania cu show-ul „Lumea lui Hans Zimmer – o sărbătoare simfonică”. În lista de colaborări apare şi cântăreaţa de operă (soprană) din Republica Moldova, Valentina Naforniță.

Hans Zimmer este un compozitor german de muzică de film. Într-o carieră de două decenii, Zimmer a compus muzică pentru peste 150 de filme, printre care sunt și coloanele sonore premiate cu oscar The Lion King (1994), Crimson Tide (1995), The Thin Red Line (1998), Gladiator (2000), The Last Samurai (2003), The Dark Knight (2008), Inception (2010), 12 Years a Slave (2013) și Interstellar (2014). Este considerat compozitorul de muzică de film cu cel mai mare succes din punct de vedere financiar în prezent.

Până în prezent, a fost nominalizat de 9 ori la premiul Oscar (unul câștigat), de 10 ori nominalizat la Globul de Aur (două câștigate) și de 9 ori la premiile Grammy (trei câștigate).

Valentina Naforniță (născută în 1987, Cuhnești, Glodeni)  este o cântăreață de operă (soprană) română, născută în Republica Moldova. Este cunoscută în special drept câștigătoare a ediției din 2011 a concursului BBC Cardiff Singer of the World și solistă a Operei de Stat din Viena.

A studiat 3 ani la Colegiul de Muzică Ștefan Neaga din Chișinău (Republica Moldova în 2006, apoi a studiat la Conservatorul din București și după care a urmat un program de studii de masterat (Master of Arts) sub coordonarea Eleonorei Enăchescu la Departamentul de Voce a Universității Naționale de Muzică din București. Soprana este solistă la Opera Națională București și la Operei de Stat din Viena. Valentina a urmat și un an de studii la Opera de Stat din Viena, după terminarea masteratului din capitala României.

Valentina Naforniță este căsătorită cu baritonul Mihai Dogotari. De asemenea, a făcut parte din corul Solemnis din București pentru o scurtă perioadă.


Abia aşteptăm acest turneu!
Ne mândrim cu ai noştri! 

Comentează

comentarii