Cântăreaţa americană de jazz Nancy Wilson, câştigătoare a trei premii Grammy, s-a stins din viaţă joi, 13 decembrie 2018, în reşedinţa sa din California la vârsta de 81 de ani, a anunţat agentul ei de presă, citat de Reuters.

Interpreta unor piese melodioase şi dramatice din anii ’60, Nancy Wilson, era considerată o cântăreaţă de jazz pe parcursul întregii sale cariere şi în pofida faptului că putea să abordeze foarte multe alte genuri muzicale, obişnuia să spună că era „o stilistă a cântecului”.

„A fost una dintre acele rare vocaliste care putea să cânte orice: jazz, blues, pop şi chiar funk. Şi chiar a cântat toate aceste stiluri”, a declarat agentul ei de presă, Devra Hall Levy.

Nancy Wilson a cunoscut faima în anii 1960. Primul ei album „Like in Love” a fost lansat în 1959 devenind un succes uriaş. Cântăreaţa s-a aflat frecvent în topurile Billboard ai anilor 1960. Piesa „How Glad I Am” i-a adus un premiu Grammy în 1965 la categoria „Cea mai bună interpretare R&B”. A câştigat apoi două premii Grammy în categorii dedicate muzicii jazz şi a lansat peste 70 de albume.

În 2004 a primit un premiu pentru întreaga carieră – Jazz Masters Fellowship – din partea National Endowment for the Arts. Criticii de muzică au numit-o pe Nancy Wilson moştenitoarea cântăreţei de jazz – Ella Fitzgerald.

Vocea ei de catifea a reuşit să sensibilizeze şi să cucerească inimile ascultătorilor de pretutindeni.

Vă invităm să vă delectaţi cu una din cele mai renumite piese ale artistei

 

Sursa: agerpres.ro

Comentează

comentarii