În această zi, 9 august, în anul 1963 s-a născut celebra cântăreață, actriță și producătoare de muzică Whitney Houston.
Pe parcursul carierei ce a durat peste 30 de ani, artista uimea publicul cu vocea sa puternică, cu acorduri ce-şi aveau rădăcinile în muzica gospel, dar cu o strălucire pop.

Inspirată de cântăreții de soul din familia ei, inclusiv nașa ei Aretha Franklin, Houston a început să cânte muzică gospel la corul bisericii din New Jersey la 11 ani.
După ce a început să cânte alături de mama ei în cluburi de noapte, în zona orașului New York, a fost descoperită de către șeful Arista Records, Clive Davis.

Houston a lansat 7 albume de studio și 3 albume coloane sonore de film, toate fiind certificate cu diamant, multi-platină, platină sau aur.
Primul rol al lui Houston în film, a fost în pelicula “The Bodyguard”, turnat în 1992, unde a jucat alături cu celebrul actor Kevin Costner, iar single-ul principal din coloana sonoră, „I Will Always Love You”, a devenit cel mai bine vândut disc single din istoria muzicii al unei artiste în întreaga lume.

În 2009, Guinness World Records a menționat-o ca fiind cea mai premiată femeie din toate timpurile.
Lista ei de premii include două Premii Emmy, șase Premii Grammy, 30 Billboard Music Award și 22 de American Music Award, având în total 415 premii primite de-a lungul carierei în anul 2010.
Houston a fost de asemenea una dintre cele mai bine vândute artiste din lume, şi muzica ei a avut o influenţă artistică asupra unor cântareţi ca Celine Dion, Mariah Carey, Christina Aguilera, Britney Spears, Robin Thicke, Ariana Grande, ş.a.

Artista s-a stins din viaţă pe 11 februarie 2012, la doar 48 de ani.
Vă invităm să ascultaţi unul din cele mai cunoscute hituri ale ei, “Greatest Love Of All”.

 

 

Comentează

comentarii

[xyz_lbx_default_code]