Primul centru al industriilor creative pentru studenţii Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice dar şi pentru tinerii specialişti din domeniul artei a fost inaugurat ieri, la Chişinău.

Centru Industriilor Creative – ARTCOR este situat în campusul Academiei de Muzică Teatru şi Arte Plastice (AMTAP) are circa 1.000 de metri pătrați, atît din sediul universității, precum și din curtea acestuia.

Arhitectul acestui proiect este Maxim Calujac, care a dezvoltat un concept unic, menit să corespundă tendințelor moderne în design și să constituie un start pentru inspirația rezidenților acestui hub.

Centrul de excelență ARTCOR va pune la dispoziție mai multe facilități, printre care:

• spaţiu de co-working pentru tinerii creativi, birouri pentru startupuri în domeniile creatve,
• spațiu pentru evenimente (workshopuri, conferințe și masterclass-uri etc.), sală de ședințe,
• bibliotecă;
• studio de înregistrare audio și pentru repetiții muzicale,
• mini atelier de fabricare (imprimante profesioniste și 3D)
• programe de dezvoltarea abilităților în domeniile creative de grafică, de produse audio și video, de design interior, de arhitectură, de animație, de creare a jocurilor online etc.;
• educație alternativă, care presupune participarea la diferite programe de accelerare, la cursuri specializate, la programe de mentorat etc.

Fiind și o platformă de învățare alternativă, Artcor are capacitatea de a pregăti minim 1.000 de persoane pe an, oferind totodată asistență pentru companiile din domeniu. Centrul urmează să găzduiască şi să organizeze un şir de evenimente menite să dezvolte industria creativă. Totodată acesta va oferi programe educaţionale şi asistenţă în dezvoltarea startup-urilor.

Beneficiarii acestuia vor fi atât studenții și profesorii AMTAP, precum și mediul de business, companiile din sectorul creativ, startup-uri, liberi profesioniști, aceasta contribuind la colaborarea mediului academic cu sectorul privat, oferind noi perspective de dezvoltare. Mai mult decât atât, activitățile ulterioare din cadrul Artcor vor fi integrate în curriculum universitar, oferind nu doar un spațiu modern de învățare și interacțiune, dar și o nouă abordare de studiu.

Artcor este suma eforturilor depuse de Guvern prin Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice cu spirjinul Proiectului de Competitvitate din Moldova finațat de USAID, Suedia și UKaid, precum și cu participarea sectorului privat reprezentat de către Asociația Companiilor de Creație din Moldova.

Vezi cum arată noul centru creativ:

Tur ghidat prin ARTCOR

Tur ghidat prin ARTCOR

Опубликовано Artcor Понедельник, 3 июня 2019 г.

 

surse: prime.md; facebook ARTCOR

Comentează

comentarii

[xyz_lbx_default_code]