În capitală va fi deschis un muzeu în memoria marelui poet basarabean, Grigore Vieru. Acesta va fi situat la intersecția străzilor Alexei Mateevici și Mihai Eminscu. Muzeul municipal va fi deschis pentru vizitatori peste aproximativ un an.
Consiliul municipal Chișinău a aprobat, astăzi, darea în folosință a Direcției cultură, prin contract de comodat, a încăperii viitorului muzeu. Potrivit deciziei, încăperea, de aproape 400 de metri pătrați, se dă în folosință pe un termen de zece ani, fără drept de privatizare. Lucrările vor fi făcute de către familia regretatului poet, care de mai bine de zece ani solicită autorităților municipale un spațiu pentru amenajarea muzeului.

„Fiul marelui poet, Călin Vieru, a spus că în muzeu vor fi expuse lucruri care au aparținut poetului, care au făcut parte din viața sa. Va fi reprodus apartamentul în care a locuit Grigore Vieru, cabinetul de lucru, salonul pentru oaspeți. Urmează să ajungă la muzeu și mașina de tipărit, masa de scris și cărțile din biblioteca poetului” scrie ipn.md.

Grigore Vieru s-a stins din viață la 16 ianuarie 2009, poetul a suferit un grav accident de circulaţie, în apropiere de Chişinău, iar după 2 zile, inima acestuia a încetat să mai bată.

sursa: diez.md, youtube.com

Comentează

comentarii

[xyz_lbx_default_code]