Legendarul actor american Chuck Norris împlinește astăzi 80 de ani. Deși a ajuns la o vârstă venerabilă, acesta este în continuare plin de energie și continuă să se filmeze în lungmetraje și seriale de televiziune.

Chuck Norris a ajuns popular în anii ’60, după ce a devenit campion mondial la karate. Atunci a atras atenția lui Bruce Lee, care pe abia își începuse cariera de actor. Cei doi s-au antrenat împreună o vreme, după care Lee i-a propus lui Norris să joace în unul din filmele sale. Pelicula ”Way of the Dragon”, unde joacă rolul principal, unul negativ, îl face pe Chuck Norris cunoscut la Hollywood.

În timp, și-a creat imaginea unui personaj indestructibil, fapt care a dus la apariția a numeroase glume pe această temă. Una dintre scenele de la care i se trage această reputație face parte din filmul ”Hellbound” din 1991.

Chuck Norris a devenit cunoscut drept Texas Ranger după ce s-a filmat în serialul cu același nume în perioada 1993-2001. Generația nouă de filme de acțiune îl ține minte din seria ”The Expendables”, unde joacă alături de alți actori din garda veche. Chuck Norris și-a creat propriul stil de arte marțiale, numit Chun Kum Do.

sursa: publika.md

Comentează

comentarii

[xyz_lbx_default_code]