Intrigi pline de mister, suspans, povestiri despre copilărie pentru oameni mari, povești de dragoste cu final neașteptat semnate de autori cunoscuți sau debutanți. Îți prezentăm o selecție de 10 cărți noi din care poți alege ce să pui în bagajul de vacanță pentru această vară.

Jocul Ripper – Isabel Allende
Diferit de scrierile ei de până acum, noul roman al scriitoarei Isabel Allende ne poartă într-o poveste ca un puzzle, cu intrigi polițiste. Ripper este un joc pe Internet la care participanții dezleagă crime și mistere. Condus de adolescenta Amanda Martin, jocul depășește granița ficțiunii și devine real atunci când fata își dă seama că mama ei este în pericol de moarte, ea ajungând ținta unei minți diabolice și necruțătoare.

De zece ori pe buze – Adina Rosetti
Dacă vrei să-ți amintești de vacanța de vară, cele 8 povestiri pentru oameni mari despre copii și copilărie semnate de Adina Rosetti te vor purta în acea perioadă în care jocurile, prieteniile și marile întrebări erau singurele noastre preocupări. „O carte despre cum privim lumea cu ochii unui copil, despre bucuriile și cruzimea vârstei despre lumi și personaje imaginare, despre părinți și luptele lor”, după cum declara autoarea într-un interviu din revista Unica.

Vina – Camelia Cavadia
Un roman tulburător, debutul Camelie Cavadia, prezintă povestea sciitorului Thomas H., un persoanj care, deși la un moment dat avea totul pentru o existență fericită și lipsită de orice griji, ajunge să trăiască singur, izolat, ducând cu sine povara unei întâmplări care i-a zdruncinat viața. Scrisă pe două planuri, unul în care personajul era tânăr, căsătorit și plin de visuri, și celălalt, al însingurării și renunțării, cartea spune o istorie emoționantă despre vină și ispășire.

Sticletele – Donna Tartt
„Sticletele” de Donna Tartt, romanul câștigător al premiului Pulitzer pentru Ficțiune în 2014, prezintă povestea adolescentului Theo Decker, care supraviețuiește unei explozii care îi omoară mama într-un muzeu din New York. Acolo, într-un mod neașteptat, intră în posesia unui tablou, preferatul mamei lui. Mulți ani după acel eveniment, Theo lucrează într-un magazin de antichități, iar tabloul ascuns devine pe neașteptate poarta de acces către lumea subterană a traficului cu opere de artă. Un roman de 1.000 de pagini, cu personaje și intrigi neașteptate.

Cele zece iubiri ale lui Nishino – Hiromi Kawakami
Oricine păstrează o amintire cât de mică despre o poveste de iubire, chiar dacă aceasta s-a terminat. Cartea scriitoarei japoneze Hiromi Kawakami cuprinde mărturisirile a zece femei, cu ajutorul cărora este surprinsă personalitatea surprinzătoare a unui bărbat. Deși pare bărbatul ideal, rând pe rând femeile îl părăsesc, mai puternice după relația cu el. Un roman sensibil despre dragostea și nestatornicia ei.

Legea copiilor – Ian McEwan
Celebră pentru inteligența și sensibilitatea cu care rezolvă cazurile, judecătoarea Fiona Maye se luptă cu regretul de a nu fi avut copii și cu căsătoria de 30 de ani care trece printr-o criză. Existența ei se schimbă când este chemată să judece cazul unui adolescent care refuză tratamentul ce i-ar putea salva viața, deoarece contravine credințelor lui religioase. Un roman despre lumea contemporană și alegerile ei dificile.

Mesagerul – Markus Zusak
Autor al popularului roman „Hoțul de cărți”, care a fost ecranizat în 2013, Markus Zusak revine cu o carte în care suspansul și intrigile sunt ingredientele principale. Ed Kennedy duce o viață încărcată de rutină, în care nu se anunță nimic spectaculos. Este șofer de taxi, locuiește într-o cocioabă cu câinele său și este îndrăgostit iremediabil de Audrey. Când nimerește din greșeală în plin jaf bancar, apare și sansa lui… aceea de a deveni mesagerul unei misiuni în spatele căreia nu știe însă cine se află.
Cu siguranță ai văzut filmul „Out of Africa” (1985) cu Meryl Streep și Robert Redford în rolurile principale, câștigător al Premiului Oscar. În cazul în care n-ai citit-o, îți recomandăm ca lectură de vacanță „Din inima Africii”, cartea care a stat la baza realizării filmului. Romanul autobiografic care prezintă o poveste de dragoste fascinantă a fost inclus de Modern Library în „Cele mai bune 100 de cărți de nonficțiune din toate timpurile“.

sursa: unica.ro

Comentează

comentarii