Ştim bine cât de mult îţi place muzica bună, artişti cu renume dar şi o atmosferă specială. De aceea, te invităm la un festival unic prin farmecul său de muzică jazz adunată cu grijă din 13 colţuri ale lumii, special pentru tine. Vezi care e programul din acest an, dar şi nu uita să-ţi rezervezi un loc în una din cele 3 seri de Ethno Jazz Festival 2018:

Ethno Jazz Festival ediţia XVII
28, 29, 30 Septembrie în Filarmonica Naţională
8 formaţii din 13 ţări

28 SEPTEMBRIE


19:00 – Tingvall Trio (Suedia, Cuba, Germania) sunt headlinerii festivalurilor atât din America cât și din Europa, care se bucură de cea mai înaltă apreciere în lumea jazz-ului contemporan. Trio a primit 6 Premii Gold Record, 2 Premii Platinum Record și 4 ECHO Jazz Award: „Cel Mai Bun Ansamblu” în 2010, 2011, 2015, 2016.

20:00 – Sarah Jane Morris ȘI Antonio Forcione (UK/Italia) Sarah Jane este numită în presă „musical geniuses” asemeni Janis Joplin și Tom Waits. Ea va cânta împreună cu Antonio Forcione care este câștigător al premiilor: Best Spirit și Fringe Award la festival din Edinburgh, Award for Excellence în Adelaide, Premio Enriquez din Italia, unde a fost numit Best Musician of the Year, dar și Premio Internazionale di Cultura Re Manfredi

21:00 – SHISHANI & Namibian Tales (Namibia, Olanda, Ungaria, Belgia) este o formație care activează sub patronatul UNESCO. CD-ul formației a fost numit „Cel Mai Bun Album World Music” al anului 2016 din Olanda și s-a evidențiat pe locul 5 în Clasamentul Mondial ca unul din cele mai bune albume editate în lume în anul 2016.

29 SEPTEMBRIE
19:00 – The B-Groove (Moldova) a fost fondată în 2011 de către basistul, compozitorul Iulian Munteanu, ulterior conducătorul și producătorul proiectului. Genurile abordate de trupă sunt ethno-jazz și funk-fusion. Tandemul muzical Ana Maria Surguci și Iulian Munteanu oferă grupului un sunet deosebit. Inspirați de melodiile Mariei Tănase, formația lucrează actualmente la cel de-al doilea album, cu nuanțe de fuziune ethno-jazz.

20:00 – Trio Balkan Strings (Serbia) sunt virtuozi ce dețin premii la concursuri internaționale din Italia în 2008, 2010 al Songwriting Competition 2005 din SUA la secțiunea World Music, dar și la International Guitar Competition 2007 în Buffalo, New York.

21:00 – Berywam (Franța) – Campioni ai Franței la concursul de Beatbox în anul 2017 – și-au unit eforturile și ambițiile pentru a câștiga Concursul Mondial de Beatbox, care va ave loc în noiembrie 2018. Folosind doar propriile voci, talentul lor indiscutabil, improvizația, spontanietatea și simtul umorului formația atinge nivelul unui stil propriu îmbinând diverse alte stiluri muzicale (funk, hip-hop, jazz, house, dubstep).

30 SEPTEMBRIE


19:00 – GRAND PIANORAMAX (Elveția) format de Leo Tardin, care a primit Grand Prix la concursul de Piano Solo în cadrul Montreux Jazz Festival, Arthur Henry – Campionul Elveției la concursul de Beatbox, care împreună cu Dominique Burkhalter promovează stilistica jazzului post-modern și art rock.

20:00 – The Dime Notes Andrew Oliver este câștigătorul mai multor premii americane. Din 2013 este stabilit în Londra unde a devenit un membru activ al scenei de jazz din Marea Britanie. Aici a inițiat trupa Dime Notes, repertoriul căreia este axat pe reinterpretări moderne ale creațiilor muzicale din periaoda anilor ‘20 și ‘30 ai secolului XX.

21:00 – MISSION CIMBALOM TRIO (România, SUA) trupa cu virtuozii renumiți Marius Preda, Decebal Badila, Emil Bizga, Owen Hart datorită talentului său au cucerit scenele din America şi Europa

Pentru mai multe detalii: http://www.trigonjazz.com/f2018.html

Sarah Jane Morris & Antonio Forcione Invitation

Sarah Jane Morris & Antonio Forcione Invitation

Опубликовано ETHNO JAZZ Festival Вторник, 25 сентября 2018 г.

Te aşteptăm la festival! 🙂

Comentează

comentarii