Maestro FM te invită la unul din cele mai spectaculoase evenimente culturale din acest an – Festivalul Internaţional J.S. Bach, ediţia a VII-a, care va avea loc în perioada 7-14 mai la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, şi la Catedrala Romano-Catolică „Providenţa Divină”. Programul Festivalului cuprinde 4 concerte de o înaltă ținută artistică, cu implicarea unor artiști valoroși din Rusia, România, Ucraina, Germania și Republica Moldova.

Astfel, Festivalul se va deschide în data de 7 mai, cu GALA ORGANIȘTILOR DIN MOLDOVA, concert susținut de Anna Strezeva, Mihail Strezev și Reghina Nadkrenicinaia, la Catedrala Romano-Catolică din Chișinău.
Cel de-al doilea concert, din 9 mai, poartă genericul BACH IN THE CITY și va fi prezentat de cunoscutul ansamblu de acordeoniști din Republica Moldova – Concertino.
Festivalul va continua pe 11 mai, cu un concert de chitară, BACH ȘI CONTEMPORANII SĂI, susținut de reputatul chitarist rus Evgeni Finkelstein. În prima parte, oaspetele festivalului va prezenta un recital de chitară, în partea a doua a concertului fiind acompaniat de  Orchestra Națională de Cameră, sub bagheta maestrului Cristian Florea (România/Germania).
Festivalul se va încheia în data de 14 mai cu una din lucrările monumentale ale lui J.S. Bach – MAREA MISĂ ÎN SI MINOR,BWV 232, o creație grandioasă realizarea căreia presupune un efort artistic considerabil. 

Festivalul a fost înființat în anul 2011, la Sala cu Orgă, fiind conceput ca un omagiu și un tribut adus marelui Bach. De-a lungul anilor, pe scena festivalului au evoluat artiști de certă valoare din Germania, Italia, Polonia, Ungaria, Franța, Spania, Olanda, Elveția, Ucraina, România, şi Republica Moldova. Datorită creșterii notorietății și a calității evenimentului, festivalul cunoaște o evoluție de la an la an, reușind să câștige simpatia publicului și devenind unul din cele mai apreciate și mai de succes proiecte ale Sălii cu Orgă.

Atenție!
Biletele pot fi procurate la casa de bilete a Sălii cu Orgă (022 22 25 28) şi online – www.iticket.md. Preţul unui bilet variază de la 100 la 200 lei.
Pe site-ul Sălii cu Orgă – www.organhall.md – găsiți programul desfăşurat al ediției 2017.

Vă aşteptăm!