Concertul Metallica de pe Arena Națională a fost unul dintre cele mai așteptate evenimente ale verii 2019. Mii de oameni s-au bucurat și au cântat alături de James Hetfield și colegii săi de trupă, iar surprizele s-au ținut lanț pentru români.
După recenta serie de festivaluri în care DJ din afara țării au mixat piese în limba română, Metallica a surprins toți spectatorii show-ului de pe Arena Națională interpretând o piesă Iris, ”De vei pleca”.
Legendarii rockeri au emoționat întreaga țară când organizatorii au anunțat că fundația ”All Within My Hands”, fondată de Metallica, donează 250.000 de euro pentru inițiativa Asociației ”Dăruiește Viață”, #NoiFacemUnSpital.

„Donația membrilor trupei Metallica are o semnificație specială pentru proiectul nostru. Pe de-o parte, muzica lor reușește să inspire milioane de români și, în același timp, foarte mulți dintre aceștia sunt inspirați să contribuie la înființarea primului spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, pentru a le oferi copiilor bolnavi de cancer o șansă la viață. Pe de altă parte, donația din partea Mastercard, care a oferit un milion de euro pentru inițiativa #NoiFacemUnSpital, a motivat Metallica să adere la cauza noastră.Suntem recunoscători tuturor celor care fac posibil acest proiect”, a spus Carmen Uscatu, Președinte Asociația Dăruiește Viață.

Primul spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România va avea 9 niveluri, 6 etaje și 12.000 mp. În total vor fi 180 de paturi.

Conform site-ului asociației, construcția este finanțată doar din donații de la persoane fizice și companii. Aceasta a fost cea de-a patra vizită pe care Metallica o face țării noastre. Trupa a mai concertat la București în 1999, pe stadionul Lia Manoliu, în 2008, pe stadionul Cotroceni, şi în 2010, la Romexpo.

Foto – Asociația ”Dăruieşte Viaţă”

Sursa: unica.ro

Comentează

comentarii

[xyz_lbx_default_code]