Utilizând modele vii, recuzită și o mulțime de aur, fotograful austriac Inge Prader a adus un omagiu compatriotului său, Gustav Klimt, cu reproducerile fotografice incredibile ale faimoaselor sale picturi. Tablourile minunate încorporează tot simbolismul bogat în Art Nouveau.

Unele dintre cele mai iconice lucrări ale lui Klimt, cum ar fi Moartea și Viața, Friza lui Beethoven, au fost recreate în toate detaliile lor somptuoase. Natura seducătoare, erotică a operei pictorului austriac vine în mod clar, pe măsură ce modelele le reprezintă adesea corpurile lor nud. Imaginile calde de aur, care au fost inspirate de vizita lui Klimt la mozaicurile bizantine timpurii ale Ravennei, pătrund imaginea, caracterizată de această epocă a lucrării artistului.

*Gustav Klimt (n. 14 iulie 1862, Viena – d. 6 februarie 1918, Viena) a fost un pictor și decorator austriac, lider al avangardei vieneze și unul din fondatorii Secesiunii vieneze. Arta lui a contribuit în mare măsură la izbucnirea uneia din cele mai mari revoluții din istoria artei.

Reproducerea picturii “Friza lui Beethoven”

Reproducerea picturii “Moartea şi viaţa”

Pictura “Danae”

Pictura “Friza lui Beethoven”

Cum îţi pare ideea?

sursa: wikipedia.com, modernmet.com

Comentează

comentarii

[xyz_lbx_default_code]