Guguţă este unul dintre personajele preferate ale copiilor din Moldova, iar cușma lui încăpătoare a devenit și un simbol al prieteniei. La Costești, cușma a „ieșit” din filele de carte și s-a transformat într-o bibliotecă în aer liber, încăpătoare pentru toţi cei care vor să împrumute o „poveste” sau pur și simplu să se refugieze sub căciulă.

Lansarea celei mai autentice biblioteci în aer liber din ţară a avut loc pe 13 octombrie. Aceasta este amplasată la Costești, lângă casa lui Ion Creangă din Complexul Turistic din localitate.

„Mare a fost bucuria celor maturi să audă glasuri zglobii de copii… Zeci de Guguței și Crăițe au cântat, au dansat, l-au citit pe tatăl şi bunelul lor drag, Spiridon Vangheli, pe care l-au aşteptat cu mult drag”, au menționat organizatorii.

Edificarea bibliotecii în aer liber „Sub cuşma lui Guguță” a avut loc cu participarea scriitoriilor Iulian Filip și Aurelian Silvestru, Vera Osoianu – directoare adjunctă la Biblioteca Națională, Eugenia Bejan – directoare interimară Biblioteca Națională „Ion Creangă”, Oleg Bodrug – fondatorul editurii „Prut Internațional”, pictorul Alexei Luca, sculptorii Valeriu Rotari și Ion Munteanu – experți în arta lemnului, care au pus mult suflet pentru a întregi sărbătoarea.

sursa: diez.md

Comentează

comentarii

[xyz_lbx_default_code]