Prim-balerinul moldovean, Mihail Sosnovschi, este noul Director Artistic al Operei de Stat din Viena!

 

Ediţia din anul 2019 al Teatrului de Operă şi Balet din Viena se va desfăşura în oraşul montan Bad Ausse, Austria, sub egida noului conducător artistic, Mihail Sosnovschi care va debuta şi în calitate de coregraf cu spectacolul „Lebăda”.

Programul de spectacole al Teatrului de Operă şi Balet din Viena va combina arta dansului clasic cu tradiţia vieneză şi specificul oraşului Bad Ausse. Anul acesta va fi prezentat spectacolul de balet „Lebăda”. „Piesa este o poveste de dans din „Lacul Lebedelor”, cea mai apreciată operă a tuturor timpurilor”, a menţionat noul conducător artistic, Mihail Sosnovschi.

Prim-balerinul cu renume mondial, invită cu mare drag pe toată lumea la spectacolele de balet care vor avea loc în perioada 8, 9, 10 august 2019 la Casa Congresului din Bad Ausse.

În calitate de solist, care a evoluat mulţi ani la rând pe scena Casei Congresului din Bad Ausse, Mihail Sosnovschi apreciază enorm combinaţia dintre cultura înaltă şi cea regională. “Toţi anii de colaborare a unit foarte mult membrii trupei, aceasta fiind o motivaţie şi pentru ceilalţi participanţi la acest spectacol” a subliniat talentatul dansator care se bucură deja de debutul său în calitate de coregraf şi conducător artistic.


Mihail Sosnovschi s-a născut în Republica Moldova. După finisarea studiilor la Academia de balet din Republica Moldova şi absolvirii Conservatorului din Viena, balerinul a dansat la Jeune Ballet din Franţa. În anul 2001 a devenit membru al Teatrului de Operă şi Balet din Viena, iar în anul 2010 a primit titlul de Prim-balerin.

Mihail Sosnovschi a participat la multiple spectacole de balet printre care „Spărgătorul de nuci”, „Romeo şi Julieta”, „Lacul Lebedelor”, „Giselle”, „Don Quijote” şi a colaborat cu diverşi balerini şi coregrafi renumiţi alături de regizorul Renato Zanella.

Bucurându-se de un succes internaţional, noul conducător artistic a participat la numeroase concerte organizate de Filarmonica din Viena şi la balurile Operei de Stat din Viena.

Timp de mulţi ani la rând, Mihail Sosnovschi este Director Adjunct al Asociaţiei Vieneze de Operă şi Balet, membru al Consiliului Administrativ de Dans din Austria, iar din septembrie 2017 activează în calitate de pedagog la Academia de Balet din Viena.

În iulie 2019 Mihail Sosnovschi va face parte din Juriu la Festivalul Internaţional de Arte din Viena. Prim-balerinul a obţinut multe premii şi distincţii printre care Marele Premiu pentru Cultură 2018 pentru Cel mai bun artist de balet.

 

Comentează

comentarii

[xyz_lbx_default_code]