Regizorul moldovean Dumitru Grosei a obţinut cu filmul CĂLĂRAȘI – UN ŢINUT LA POARTA RAIULUI, Marele Premiu la prima ediţie a Ethos Film Fest 2019, care a avut loc în Bistriţa, în perioada 4 – 6 noiembrie.

Festivalul îşi propune descoperirea şi punerea în valoare a producţiilor de film şi fotografie cu tematică etnografică, având ca scop principal cercetarea, promovarea şi valorificarea specificului cultural etnografic local, naţional şi internaţional. Filmul a concurat cu alte 40 de filme etnografice realizate în 21 de ţări din întreaga lume.

Menționăm că din iulie 2018 până acum, filmul CĂLĂRAȘI – UN ȚINUT LA POARTA RAIULUI, a adunat 23 selecții și 6 premii în țări ca: SUA, Rusia, Italia, Grecia, Olanda, România, India, Letonia, Iran, Iraq, Azerbaidjan, Bosnia – Herțegovina și Brazilia.


Filmul CĂLĂRAȘI – UN ȚINUT LA POARTA RAIULUI va mai avea în curând 2 proiecții importante la Festivalul Filmului European, dedicat Conservării Patrimoniului Cultural la Baku, unde prezența regizorului va fi posibilă cu susținerea Centrului Național al Cinematografiei din Moldova și la Atena, unde proiecția este organizată de Asociația Doremi, datorită stăruințelor doamnei Mariana Bărgan și Ambasadei Republicii Moldova în Grecia.
Recent, regizorul Dumitru Grosei a mai avut o participare la un important festival din Rusia, Moscow Premiere 2019, unde și-a prezentat filmul de scurt-metraj ficțiune, TODAY ARTIST, TONIGHT TAXIST, iar la începutul lunii decembrie își va prezenta același film în concursul festivalului din Macao, China, Sound & Image Challenge International Festival 2019.

sursa: alternative-cinema.com

Comentează

comentarii

[xyz_lbx_default_code]