Pe 13 februarie este marcată ZIUA MONDIALĂ A RADIOULUI!

Pentru că tema sărbătorii din acest an este “Radio şi diversitate”, echipa Maestro FM îţi recomandă să priveşti TOP 3 FILME legendare despre lumea radioului.

1. Pirate Radio (PIRAŢII ROCK-ULUI)

 

Un grup de DJ profită de o scăpare a legislației britanice din anii ’60 și înființează un post de radio pirat care emite de pe un vapor ancorat în largul Mării Nordului. Sub bagheta specialistului în comedii romantice Richard Curtis se strâng unii dintre cei mai cunoscuți actori britanici ai prezentului, într-o luptă dintre DJ-ii amatori de rock și guvernul britanic pasionat de jazz și muzica clasică.

 

 

2. Pump up the volume (DĂ MAI TARE!)

 

Mark este un adolescent inteligent, dar timid, care tocmai s-a mutat în Arizona de pe coasta de est a SUA. Părinții săi îi fac cadou un emițător radio pe unde scurte ca să poată vorbi cu prietenii săi, dar în loc de asta, el își face un radio pirat și se autointitulează Hard Harry. Tânărul devine un erou pentru colegii săi și trezește mânia directorului școlii.

 

 

3. Good morning Vietnam (BUNĂ DIMINEAŢA, VIETNAM!)

 

La finele anilor ’60, la postul de radio al unei tabere americane din Vietnam vine un nou DJ, Adrian Cronauer (Robin Williams). El va transforma şi revoluţiona modul în care funcţiona până atunci radioul şi va deveni în scurt timp un adevărat fenomen în tabăra americană din Vietnam.

 

 

Iar pentru că ne place să venim cu recomandări pentru toate gusturile, iubitorilor de seriale le recomandăm să privească “News Radio”.

Un film serial plin de umor, care explorează relaţiile interpersonale ale DJ-ilor şi viaţa cotidiană a unui post de radio fictiv WNYX din New York. Timp de 5 sezoane, echipa postului încearcă să-şi detroneze concurenţii şi să devină cel mai bun post de radio informativ.

 

Vizionare plăcută!

Comentează

comentarii

[xyz_lbx_default_code]