Pe data de 10 iulie, 1936, Billie Holiday a devenit prima cântăreaţă care a înregistrat celebra piesă “Summertime”, compusă de George Gershwin.

Cu nickname-ul Lady Day, Billie Holiday a fost o cântăreață americană care a avut o mare influență în muzica jazz și pop. Având o copilărie agitată, Billie a fost nevoită să cânte cu mama ei în cluburi de noapte în Harlem, un cartier aflat în Manhattan din New York City. Acolo a fost descoperită de John Hammond, o figură puternică a muzicii secolului XX, care a mai descoperit artişti ca Bob Dylan și Bruce Springsteen.

În anul 1936, Billie Holiday împreună cu orchestra sa a făcut o sesiune de înregistrare care cuprindea 4 piese: „Did I Remember?”, „Summertime”, „No Regrets”, și „Billie’s Blues”. Conform unui articol din revista Melody Maker din 1 august 1936, Billie’s Blues a fost prima înregistrare solo făcută de Billie Holiday.

În „Biografia lui Billie Holiday” scrisă de Scott Yanow se spune că ea a pus intensitate emoțională în cuvintele pe care le-a cântat, întrucât întâmplările din viața ei a reflectat muzica cântăreței. Din fericire, înregistrările ei au fost mai bine tratate decât propria sa viață.

Autor – Veronica Coberman

Comentează

comentarii

[xyz_lbx_default_code]